Jön a harmadik kecskeméti Mercedes modell

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et októberben mutatják be, a modell piaci bevezetésére pedig 2015. első félében kerül sor.
Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a CLA négyajtós kupéhoz hasonlóan egy újabb modell, a CLA Shooting Brake is kizárólag csak a Mercedes-Benz magyarországi telephelyén készül, így a B-osztályú kompakt autóval már három különböző személyautót gyártanak az alföldi telephelyen.

A döntést ma jelentette be Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője. „Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával messzemenőkig elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake variációjával erősítjük tovább“

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et októberben a párizsi autószalanon mutatja be a cég, a modell piaci bevezetésére pedig 2015. első félében kerül sor.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CLA után egy további modell, az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el az ügyfelekhez világszerte. Reméljük, hogy a CLA Shooting Brake is hasonlóan sikeres fogadtatásra talál, mint a Mercedes-Benz CLA modellünk“, mondta Thomas Geier gyárigazgató. A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek a gyárban. 2013 januárja óta gyártják itt a gyár második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte. Új vezetővel és még nagyobb tempóban termel a kecskeméti autógyár: májustól Thomas Geier (52) látja el a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetői pozícióját, és a gyárigazgatói feladatkört. A CLA modell iránti nagy keresletnek köszönhetően a hónap közepétől bevezették a harmadik műszakot, vagyis már 24 órás a termelés. A korábbi igazgató, Frank Klein(32) a Daimler konszern globális transzporter ágazatát irányítja.

Kecskeméten 2013-ban 109 ezer autó készült és a 800 millió eurós beruházással felépített gyárban jelenleg 3500-an dolgoznak, de a közvetett foglalkoztatottakkal együtt ez szám eléri a tízezret. A Népszabadság kérdésére az új igazgató elmondta, hogy az idei terv 145 ezer autó, és 2015-ben is növelik a termelést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.