A Játéknet.hu a 'leggyorsabb' magyar cég

A Deloitte idén 14. alkalommal hirdette meg Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni.

A Deloitte idén 14. alkalommal hirdette meg Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A listán idén a régió nyolc országa szerepel, Magyarországot a tavalyi évhez hasonlóan nyolc cég képviseli a rangsorban. A top 10-be egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni, a Rising Stars kategóriában pedig a szoftverfejlesztő prezi.com Kft. szerepel. 

Az elmúlt öt év alatt elért 5729 százalékos árbevétel-növekedéssel egy román internetes repülőjegy-értékesítő cég, a Vola.ro került a 2013-as Közép-európai Deloitte Technology Fast 50 ranglista élére, csakúgy, mint az előző két évben is – áll a cég közleményében. A gyorsan növekvő vállalatok közé tartozik továbbá a rendszermegoldásokkal foglalkozó szerb Bitgear Wireless Design Services d.o.o., amely az elmúlt öt év során 1872 százalékos növekedést mutatott. Ezzel idén a második helyen végzett a vállalat, mely 2011-ben a Rising Star kategóriában tűnt fel. A harmadik hely a lengyel Softhis Sp. z o.o. szoftverfejlesztő cégé lett, amely a 2012-es 29. helyről ugrott előre az elmúlt öt évben elért 1573 százalékos növekedéssel.

Az idei Rising Stars kategória élére a három év alatt elért 2884 százalékos növekedéssel a román szoftverfejlesztő cég, az INSOFT Development & Consulting SRL került. Ebben a kategóriában Magyarországot az internetes prezentációkészítő szoftvert kifejlesztő prezi.com Kft. képviseli. A Big 5 kategóriában egy lengyel cég, a GOCLEVER Sp. z o.o. ért el első helyezést, miután 2012-ben több mint 25 millió eurós árbevételt realizált, és a Fast 50 főversenyben is megőrizte a 11. helyet. A cseh internetes parfümkereskedés, az Internet Shop s.r.o. a kategória második helyére csúszott vissza.

Az idei rangsorban nyolc ország, Horvátország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia vállalatai szerepelnek, köztük 22 olyan vállalkozás, amely elsőként 2013-ban került a helyezettek közé. A ranglistán Lengyelország szerepel a legtöbb (22) céggel, ezt követi Magyarország (8 cég), majd Románia (6 cég) és Csehország (5 cég).

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője elmondta: Az idei ranglista vállalatainak tevékenysége a régió üzleti közösségének rugalmasságáról, kreativitásáról és találékonyságáról tanúskodik. Ez nagyon fontos tényező, hiszen Közép-Európa országai még a folyamatos felépülés szakaszában vannak az elmúlt öt évben a világgazdaságra jellemző széleskörű visszaesést követően. Magyarország számára különösen jó hír, hogy a hazai tulajdonú technológiai vállalkozások továbbra is jól szerepelnek a régiós versenyben, köszönhetően a magyar szakértelemnek és a kiváló ötleteknek.

A lista leggyorsabban növekvő 10 vállalata közé egyetlen magyar vállalkozás, az e-kereskedelemmel foglalkozó Játéknet.hu Kft. tudott bekerülni, de az ötvenes listán Magyarországot képviseli a Kilgray Fordítástechnológiai Kft., a Dolphio Consulting Kft., a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt., a Kishonti Kft., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft., a BalaBit IT Kft. és az E-bola Média Kft. is.

Bognár Ákos, a Játéknet.hu Kft. ügyvezető igazgatója megjegyezte:Az e-kereskedelemmel foglalkozók számára kiemelkedően fontos a visszajelzés, hiszen rendszerint kevés fizikai kapcsolatunk van a vásárlóval, az "igazi világgal". Egy szakmai versenyen elért eredmény pedig a vállalkozás vezetőinek és tulajdonosainak mutatja meg, hogy valóban jó irányba halad a szekér. Közép-Európa 50 legjobban fejlődő technológiai vállalkozása közé kerülni nemcsak megtiszteltetés, hanem olyan szakmai elismerés is, amely újabb évekre ad motivációt cégünk minden munkatársának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.