Ingyenes wifit ad menekülteknek a Telekom

Díjmentesen használható wifi-hálózatot épít a tranzitzónákban a Magyar Telekom. A cég a Facebook-oldalán tette közzé, hogy elkezdi a szolgáltatás kiépítését.

– Cégünk a saját eszközeivel segíteni igyekszik. Most, hogy a tranzitzónák helye körvonalazódni látszik, elkezdjük kiépíteni az ingyenes wifi-szolgáltatást. Bízunk benne, hogy a menekültek mihamarabb használatba tudják venni a lehetőséget, amely így hozzásegíti őket a kapcsolattartáshoz, információk eléréséhez. Emellett elosztókat is biztosítunk, hogy a telefonok feltöltése se okozzon nehézséget – írta a cég.

Az ingyenes wifi kiépítése néhány százezer forintos beruházás hálózatonként – tudtuk meg ennek kapcsán szakértőktől, akik leszögezik: a hálózat üzemeltetése és a folyamatos rendelkezésre állás biztosítása is hasonló összeget emészthet fel. A Telenor stratégiai partnerén, a Magyar Vöröskereszten keresztül a mobil hotspotokkal segít Röszkénél, a szervezet munkáját pedig okoseszközökkel és laptopokkal segítette – tudtuk meg.

A Telekom Facebook-oldalán található bejegyzés alatt rövid idő alatt hatalmas menekültellenes kommenthullám generálódott, s kevesebben, de vannak azok, akik szép gesztusként értékelik a lépést. Sokak szerint a menekülteket ily módon kiszolgálni érthetetlen, mások arra panaszkodtak, hogy nekik miért nem jár ingyen internet, ha a menekülteknek igen? Nekik a Telekom azt írta, hogy mivel jelenlegi fejlesztéseik üzenete, hogy összekötik Európát, ezt a minimumnak érzik. Voltak, akik azt üzenték a szolgáltatónak, hogy előbb a saját szolgáltatásukat kellene megbízhatóan működtetni. Nekik a szolgáltató a hibabejelentő csatornák elérhetőségét adta meg válaszában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.