Ingyen menti az árvízkárosultak adatait a Kürt

Korábban a 2001 szeptember 11-i terrortámadás, a 2004 december 26-i távol-keleti cunami és a 2005 augusztusi new oreansi hurrikán áldozatainak, most pedig a magyar árvízkárosultaknak ajánlja fel adatmentő kapacitását a Kürt.

Az elmúlt hetek heves esőzései súlyos károkat okoztak országszerte. A megrongálódott autók és épületek mellett számítástechnikai eszközök is a hömpölygő víz áldozatául estek. A kárelhárításban az adatmentésről és információbiztonsági szolgáltatásairól ismert KÜRT Zrt. a következő két hétben (2010. június 18-ig), az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen ment adatot a KÜRT az adatmentési laboratóriumuk kapacitásának erejéig.

Az adatmentők felhívják az érintettek figyelmét, hogy az elázott adathordozókat mielőbb jutassák el a KÜRT munkatársaihoz, mert a korrózió napról napra csökkenti a mentés esélyeit. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az elázott adathordozó eszközt hajszárítóval szárítani, vagy beindítani az elázást követően szigorúan tilos, mert az súlyosabb problémákhoz, vagy akár végérvényes adatvesztéshez vezethet.

A KÜRT munkatársai az ingyenes adatmentést megelőzően ellenőrzik, hogy valóban árvíz sújtotta területről származik-e az adathordozó, és, hogy valóban az árvíz okozta-e az adatvesztést.

Ingyen menti az árvízkárosultak adatait a Kürt
Meszes, árvíz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.