galéria megtekintése

Vajna Timi bedobja magát a kemény bizniszbe

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 20. számában
jelent meg.


Ábrahám Ambrus
Népszabadság

Ősszel már biztosan lesz munkája Vajna Tímeának: a Dorottya Palace-ban berendezett gyémántüzlet ügyes-bajos dolgait fogja intézni. Andy Vajna ifjú neje már februárban szétkürtölte, milyen remek munkahelye lesz, a terv mostanra érett be. A bolt mögötti tulajdonosi háló Szingapúrig vezet, s a cégek érdekeltségébe tartozik a Nobu étterem is.

Tudomásunk szerint szeptember–októberre várható Vajna Tímea és Andy Vajna gyémántüzletének a megnyitója. A minden jel szerint az Apáczai Csere János utcában levő Dorottya Palace-ban kialakítandó luxusüzlet munkálataiba még nem fogtak bele – legalábbis az utcáról szemlélve ennek nem sok jelét látni –, ám a partnerként kiválasztott, Szentendrén működő Caprice International Hungary Kft. oldala szerint a nyitásra olyan nagyon sokat azért már nem kell várni.

A gyémántkereskedelemmel foglalkozó társaság oldalán ugyanis a napokban

azt lehetett olvasni, hogy a készlet erejéig rendkívül kedvező, 40 százalékos akció érvényes egyes ékszerekre. Az „extrém” leárazást a társaság a Dorottya Diamond Palace nyitásával indokolta.


(Azzal kapcsolatban kerestük a céget, hogy a vállalat milyen formában kíván részt venni a szalon működésében, ám kérdéseinkre lapzártáig nem érkezett válasz.)

 

Aligha kérdéses, hogy kinek a szalonjáról van szó, hiszen Vajna Tímea február elején a Facebook-oldalán posztolt egy olyan információt, amely szerint megkezdi tevékenységét – ami egyebek között PR-munkát jelent – a Dorottya Diamond Palace-nál. Cégbírósági adatok szerint a szalon mögött álló, Andy Vajna és felesége érdekeltségébe tartozó társaság már hónapok óta megvan. A fellelhető dokumentumok szerint ugyanis egy Odikon Kft. néven futó társaságot tavaly december közepén Dorottya Diamond Palace Kft.-re kereszteltek át.

Nem sokkal ezt követően – február közepén – a korábban üzletviteli tanácsadással foglalkozó vállalkozás főtevékenységét is megváltoztatták óra- és ékszer-kiskereskedelemre. A módosítások mögött az áll, hogy a korábban két magánszemély – Balogh Péter Róbert és Jean Kornél – kezében lévő cégnek új tulajdonosa lett. Decemberben a MaxM Hungary Kft., február elején pedig a Beauty Enterprises Hungary is megjelent a papírokban.

Vajna Tímea a férjével, a jobbján pedig Christopher Lamberttel. A készlet erejéig
Vajna Tímea a férjével, a jobbján pedig Christophe Lambert-rel. A készlet erejéig
Miss Universe Hungary

Az utóbbi vállalkozás egyáltalán nem ismeretlen, hiszen tavaly Vajna Tímea arról beszélt, hogy a Miss Universe Hungary szépségversenyt az újonnan bejegyzett vállalkozása a Beauty Enterprises bonyolítja le. Az Origónak hozzátette, hogy a szépségverseny megrendezésének jogait férjével, Andy Vajnával közösen vették meg három évre. Időközben a Dorottya jegyzett tőkéjét is megemelték, igaz, csak 3,1 millió forintra.

A cégbírósági papírok szerint egyébként a Beauty kezdetben Vajna Tímeáé és Hajdú Péter feleségéé, Sarka Katáé volt. Múlt év májusában viszont a sportkarrierbe kezdő Hajdúné kiszállt a társaságból. Kicsit később a helyére az „AV Investments” Befektetési Kft. érkezett, amely nem ismeretlen társaság a piacon. Az Andy Vajnához köthető Buno Kft. tulajdonosai között lelhető fel, amely vállalkozás a Kempinski szállodában található Nobu luxusétterem üzemeltetéséért felelős.

Kicsiny pikantériája a történetnek, hogy egy luxemburgi „AV Investments” S. a. r. l. nevű cég abban a céghálóban is feltűnik, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztériumnak adott le a megbízható kaszinóüzemeltetésre pályázók egyike, s amely anyagban azt jelezték, hogy a társaságok Andy Vajnához köthetők.

A Dorottya Diamond Palace másik tulajdonosa már nem ennyire „kitárulkozó”.

A MaxM Hungary mögött ugyanis egy Szingapúrban bejegyzett MaxM International Pte. Ltd. nevű vállalkozás lelhető fel. Ismereteink szerint a gyémántüzlet megnyitásán már intenzíven dolgoznak Vajnáék, ami érthető is, hiszen az ifjú feleség az elmúlt év végén úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy szeretnének januárban indulni, ám márciusnál tovább semmiképpen nem akarnak tovább várni. Ezek szerint a korábbi borúlátó elképzeltekhez képest is öt-hét hónapos csúszásban vannak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.