Húszmilliárdot már kifizettek, de hol vannak a csokos lakásvásárlók?

Az első félévben csaknem 12 ezer család igényelte az új családi otthonteremtési kedvezményt (csok), 32 milliárd forint értékben. Kétharmaduk már szerződést is kötött, és a szerződésbe foglalt támogatások 63 százalékát már megkapták  - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) lapunk hétfői cikkére hivatkozva hétfői közleményben azt írta: hiába vannak már több mint tízezren a csok igénylői, alig jutott el valaki odáig, hogy lakást vásárolhasson.

Az Orbán-kormány által beharangozott lakástámogatás "üres ígéret, hazug kampányfogás" maradt - tették hozzá.

Dömötör szerint azonban az otthonteremtési program eredményes, a DK csok-igénylésekkel kapcsolatos állításai pedig valótlanok.

Értékelése szerint a DK közleményéből az látszik, hogy a baloldal eltörölné az otthonteremtési programot. Hozzáfűzte: ezt tették korábban is, amikor "felszámolták az első Orbán-kormány által bevezetett lakástámogatási intézkedéseket, és teret engedtek a devizahitelezésnek, minek következtében százezrek kerültek adósságcsapdába".

Az államtitkár közölte: az otthonteremtési program létjogosultságát az új építési engedélyek száma is alátámasztja. Az év első felében több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen. A növekedés a fővárosra és a vidékre egyaránt jellemző.

Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a baloldali pártok álláspontjával szemben "a lakosság 79 százaléka támogatja a kormány otthonteremtési programját", amelyre a kabinet jövőre 211 milliárd forintot biztosít.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.