Újra munkába állt a Mol-vezér

Négy hónapos szabadságáról visszatérve ma újból munkába állt Hernádi Zsolt, Magyarország legnagyobb vállalata, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Lapunk információi szerint Hernádi Zsolt mai hatállyal visszatért szokatlanul hosszúra, négy hónapra nyúlt nyári szabadságáról a Molba, és teljes jogosultsággal folytatja az elnök-vezérigazgatói teendőket. Távozni ezután sem kíván.

Hernádi az INA-ügy elsőfokú ítélethirdetésén. Felmentették és kiderült, a Mol működik nélküle
Hernádi még szabadsága előtt, az INA-ügy elsőfokú hazai ítélethirdetésén. Nálunk felmentették és kiderült, a Mol működik nélküle is
M. Schmidt János / Népszabadság

Az elnök-vezérigazgató ezzel elejét vette azoknak a korábbi találgatásoknak, amelyek a szokatlanul hosszú szabadságot távozása előhírnökeként értékelték. Sokan úgy vélték, hogy az elnök-vezérigazgató mégiscsak félreáll az ellene változatlanul zajló horvát büntetőeljárások miatt. Egyes elemzők viszont, látván Simicska Lajos körének Fideszen belüli visszaszorulását, úgy vélték, hogy most a kormányfővel változatlanul jó viszonyban álló Hernádi Zsolt - a hozzá köthető Csányi Sándorral vagy Garancsi Istvánnal karöltve - a Fidesz új gazdasági hátterének felépítésébe kezdtek volna.

Értesülésünk szerint Hernádi a nyarat elsősorban biciklizéssel töltötte, nagyrészt jó barátjával, Világi Oszkárral, a Mol-tulajdonú szlovák Slovnaft elnökével, egy-egy elektromos rásegítésű pedelecen végigtúrázva a vidéket. (Mondhatni jobb híján, mivel a horvát büntetőeljárás miatt Hernádi Zsolt nem hagyja el az ország területét.) Információink szerint a kezdeti hónapokban a Mol-székházon kívül folytatott üzleti tárgyalásokat, de az utóbbi hetek során azért már látták fel-feltűnni a központban.

Távolléte elemzők szerint kétélű, hisz megmutatta, hogy a Mol működik Hernádi közvetlen felügyelete nélkül is. Feltétlen elnök-vezérigazgatói hatáskörű stratégiai döntések most sincsenek napirenden, bár a részvényárfolyam ma ismét benézett az igen alacsonynak számító 12 ezres szint alá. A mai hír, miszerint az Iszlám Állam terrorszervezet elfoglalta a Mol-tulajdonú INA szíriai olajlelőhelyeit, pénzügyileg azért nem viseli meg a csoportot, mert a telephelyekről - az országban uralkodó polgárháborús viszonyokra hivatkozva - már két éve levonultak. Mindazonáltal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ügyben az MTI jelentése szerint ma Hernádi Zsolttal tárgyalt.

A Mol budapesti székházába ma Mol Bubival érkezett, amit meg is örökített egy szelfin. Ennek üzenete nyilván túlmutat önmagán. A képpel Hernádi a Mol valamennyi érintettjének, dolgozóknak, kormányoknak kívánhatta üzenni, hogy visszatért és eredeti beosztásában folytatja a munkát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.