Háromezer négyzetméter Polifoam

Átadták a habgyártással foglalkozó Polifoam Kft. új, háromezer négyzetméteres üzemcsarnokát és raktárait, a japán tulajdonú cég gyártóterülete a kétmillió eurós beruházással 14,5 ezer négyzetméterre bővült - jelentette be a kft.-t tulajdonló Trocellen csoport vezérigazgatója, Takács József. Az idén 30 éves vállalat üzemcsarnokában autóipari termékek gyártásához használt hőformázó gépeket állítottak üzembe, a beruházás tavaly ősszel kezdődött. A Polifoam Kft. a fejlesztések eredményeképpen az elmúlt két évben 70 új munkahelyet teremtett, jelenleg több mint 200 dolgozója van.

A japán tulajdonos további, 2,5 millió eurós beruházásával Budapesten egy negyven fős kutatás-fejlesztési (K+F) központot hoztak létre, ahol műanyag hab fejlesztésébe kezdtek. A két, összesen 4,5 millió eurós beruházás a magyar cégeknek a termelésben és a K+F-ben is újabb növekedési lehetőséget biztosít a következő évtizedekben. A Polifoam az elmúlt három évben megtízszerezte a nyereségét, ami 2013-ban meghaladta a 2 millió eurót.

A kémiailag térhálósított polietilén habból készülő, csoport szinten több ezer féle terméküket több iparág részére gyártják, a legjelentősebb az autóipar. A termékeket a sport mellett az építőiparban, a gépészetben, vagy a klímatechnikában alkalmaznak. A vállalat a világ valamennyi síbakancs gyártójának beszállítója, a szabadidőiparban a Decathlon negyedik legnagyobb európai beszállítója - mondta Takács.

Pluhár Sándor, a Polifoam Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az árbevétel 2013-ban 6,3 milliárd forintra emelkedett, hat veszteséges év után újra nyereséget értek el. Termékeik 96 százalékát exportra gyártják, tavaly 35 országba szállítottak, a legjelentősebb partnerországok közül Franciaországot és Németországot emelte ki. Josida Maszao, a Furukawa Electric Co. Ltd. elnök-vezérigazgatója elmondta: a japán vállalat idén ünnepli megalapításának 130. évfordulóját, Magyarországon 30 éve vannak jelen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.