Három nap maradt a kötelezőváltásra

Hétfő éjfélig mondhatják fel jelenlegi kötelező biztosításukat az autósok. Aki azonban ezt nem szeretné maga intézni, legfeljebb vasárnap éjfélig adhat megbízást valamelyik alkusznak.

Három napjuk maradt a jelenlegi szerződésük felmondására azoknak az autósoknak, akik januártól új biztosítónál, vagy eddigi szolgáltatójuknál, de már új feltételek mellett szeretnének kötelező biztosítást jövőre. A jelenleg hatályos szabályozás szerint az ügyfeleknek december elseje (ami idén jövő hét hétfőre esik) éjfélig kell eljuttatniuk írásban (levélben vagy faxon) szerződésük felmondását biztosítójukhoz.

Aki azonban szeretné magát ettől megkímélni, az legkésőbb vasárnapig halogathatja a döntést, a hétvégére meghosszabbított nyitvatartással készülő online alkuszok ugyanis legfeljebb addig tudják elintézni az autós helyett biztosítása felmondását. A Biztosítás.hu például vasárnap délig, a Netrisk este nyolcig, míg a CLB éjfélig fogadja a felmondási nyilatkozatokat, illetve az ahhoz kapcsolódó alkuszi megbízásokat.

Annak sem kell azonban magának végig bogarásznia a biztosítók amúgy is nehezen összehasonlítható ajánlatait, aki nem vette időben igénybe valamelyik alkusz segítségét és maga intézi el hétfőn kötelezője felmondását. A december elsejei határidő ugyanis csak a meglévő szerződés felmondására vonatkozik, az új kötelező megkötésére egész decemberben lehetőség van.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy ha magunk is intéztük el a felmondást, még mindig van egy egész hónapunk arra, hogy megbízást adjunk valamelyik alkusznak, amely egyrészt kiszámolja helyettünk, hogy melyik biztosítónál mennyit kellene fizetnünk jövőre, illetve elintézi a váltással kapcsolatos egyéb kötelezettségeket is.

Kötelező ajánlat
Kötelező ajánlat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.