Hirtelen eltűntek a Rogán találmányát hasznosító cég partnerei

Viharos gyorsasággal fogyatkoztak meg a Rogán Antal és társai szabadalmát használó cég partnerei, legalábbis a cég honlapja szerint. Reggel óta négy partnerük tűnt el a honlapjukról, csak a Telekom maradt. 

Sajátos tempót diktál a magyar üzleti élet. Tegnap megírtuk, hogy Rogán Antal feltaláló és két társa, Csík Balázs és Lengyel Csaba szabadalmi bejelentését egy speciális digitális aláírásról milyen nagyszerűen használhatják a vállalkozások, valamint, hogy ennek a jogait idén februártól a Rogán társai által alapított MobilSign jogosult hasznosítani. Számba kívántuk venni a vállalkozás partnereit, amelyet felsorolt a honlapján, így  a MÁV Informatika Kft.-t, az immár szintén állami Fővárosi Vízműveket, az Aegon Biztosítót és a Sprinter Futárszolgálatot. Mióta használják a MobilSign elektronikus aláírását és pontosan mire? Nekik és a Magyar Telekomnak is a következő kérdéseket tettük fel: 

Milyen értékű szolgáltatást vesznek igénybe? Tudta-e a cég a megoldás megvásárlásakor, hogy a megoldás alapjául szolgáló szabadalom részben Rogán Antalé, tehát ő ebből a bevételből részesedik? Mi alapján választották ezt a megoldást? A szállító kiválasztása során milyen beszerzési eljárást folytattak le? Megbíznak-e egy olyan rendszerben, amelynek egyik fejlesztője egy informatikai végzettség nélküli személy?

A partnerek listája ilyen volt...
A partnerek listája ilyen volt...

Miután Rogán Antal kijelentette, hogy milyen büszke a nagyszerű találmányukra, s a Magyar Telekom pedig még a viszonteladót is megjelölte, amelytől megvásárolták a megoldást, azt gondoltuk, kimerítő válaszokat kapunk. De a MÁV sajtóosztálya és a Fővárosi Vízművek is azt közölte, hogy nem állnak szerződésben a MobilSign-nal. Ami nyilván igaz, hiszen ha használják is a cég megoldását, vásárolhatták egy másik IT-cégtől is. Mindenesetre visszakérdeztünk, hogy akkor miért vannak nevesítve a MobilSign weblapján, mint a cég partnerei?

Legnagyobb meglepetésünkre a cég honlapjáról a partnerek felsorolásából a Telekomon kívül az összes cég eltűnt. Mi azonban lementettük a korábbi változatot, csak a pontos adminisztráció kedvéért. Megkerestük a MobilSign-t írásban, hogy mi az oka a partnerlista villámgyors szűkítésének, és azt is megkérdeztük, vettek-e igénybe uniós pénzt a fejlesztéshez? Zsolnai Gáborral, a cég kereskedelmi vezetőjével telefonon is beszéltünk, aki írásbeli választ ígért, mondván, a reakciót a jelen helyzetben nem szeretnék elhamarkodni. Mi mást is várhat az ember egy technológiai cégtől?

... és ilyen lett
... és ilyen lett

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.