Gyapotszedőhöz gyárt a Rába

Öt évre szóló megállapodást írt alá a Rába Járműipari Holding Nyrt. a németországi székhelyű Claas cégcsoporttal. A magyar cég gyapotszedő gépek osztóművét szállítja majd.

A Rába közleménye szerint az új megrendelés közel 2 millió eurós bevételt hoz. A mezőgazdasági gépeket gyártó vállalattal több mint húsz éve van partneri kapcsolatban a Rába, korábban az egyik németországi üzemnek fejlesztett komplett futóművet Xerion típusú erőgépeihez.

Az új termék sorozatgyártása a prototípus jóváhagyását követően indulhat meg, még az idén.

A közlemény emlékeztet: idén januárban a Claas innovációs kategóriában Az év beszállítója-díjat adományozta a Rábának, s a most megkötött együttműködés további lehetőségeket nyithat meg az új termékfejlesztések vagy más járműtípusokba történő beépítések előtt.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág. Fő exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, a FÁK és az Európai Unió országai.

Az idei első félévét a vállalat 24,521 milliárd forint árbevétellel zárta, amely 8,7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első félévi adatnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.