Jönnek a Spar Partner-boltok

Egy móri kereskedővel megkötötte első magyarországi franchise-partneri szerződését a Spar. Az osztrák hátterű hiper- és szupermarketlánc a környező országokban már kialakított hasonló hálózatokat.

Egy móri kiskerskedő, Wittner Márton egyik üzletére kerül ki rövidesen a Spar Partner logó. Ezzel a Spar Magyarországon is franchise-hálózat építésébe fogott. Fehér István, a Spar kommunikációs vezetője elmondta: jelenleg több más lehetséges átvevővel is folynak tárgyalások. Ám arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy mekkora franchise-hálózat kiépítését célozta meg a nálunk hiper- és szupermarketekkel jelen lévő lánc.

Az együttműködés eredményeként a móri üzlet külső felületén és az eladótérben is megjelenik több Spar-motívum. Az üzlet ugyanakkor megtartja korábbi megszokott kínálatát. Ám emellett jó pár Spar kereskedelmi márkás termék is kerül a Spar Partner polcaira. A csatlakozott franchise-partner ezzel együtt a SuperShop kártyarendszert is átveszi. Azaz a jövőben ebben az üzletben is elérhetővé válnak a Spar hűségakciói.

Fehér István hangsúlyozta: csak Magyarországon számít újdonságnak a franchise-hálózat kiépítése. A környező országokban a Spar-hálózat túlnyomórészt ilyen társult átvevő tagokból áll. Magyarországon az osztrák Spar-anyavállalat eddig kizárólag saját tulajdonú és – magyar sajátosságként – nagy alapméretű üzletekben gondolkozott. A Spar számára az utóbbi évek nagy dobásának a Plus diszkontok átvétele volt a Tengelmanntól.

A céges szóvivő nem részletezte, hogy miért épp most került sor arra, hogy a Spar itt is franchise-hálózatépítésbe fogjon. Azt viszont cáfolta, hogy a plázastop miatt vagy a krízisadók nyomán kialakult likviditáshiány miatt vágtak volna bele az újfajta bővülésbe. A franchise-hálózat kialakítása már korábban is napirenden volt a Sparnál – közölte a szóvivő.

Fizetés egy Spar-pénztárnál - nálunk is indul a franchise
Spar, Móricz Simon felvétele, 2009-07-07, élelmiszer, áruház, vásárlás,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.