Fitch: továbbra is kockázatos a magyar bankszektor

A régióban csak Magyarország és Szlovénia bankjai kaptak negatív kilátást a hitelminősítőtől, a többi országban stabil a bankrendszer.

Közép- és Kelet-Európa bankrendszereinek kilátása jórészt stabil, bár ez alól kivétel Magyarország és Szlovénia, amelyek pénzügyi szektoraira továbbra is negatív kilátás érvényes - közölte csütörtökön a Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő a régió bankszféráinak 2013-as kilátásairól összeállított éves prognózisában a banki eszközminőség további romlását jósolta a jövő évre az egész országcsoportban, elsősorban a folytatódó euróövezeti adósságválság hatásai miatt.

A Fitch londoni szakelemzői szerint a cég által a lengyel, a szlovák és a cseh bankrendszerekre érvényben tartott stabil kilátás e bankszektorok erőteljesebb eszközminőségét, finanszírozási környezetét és teljesítményét tükrözi.

A "kockázatok egyenlege" ugyanakkor az elemzés szerint változatlanul negatív Magyarország és Szlovénia bankrendszereiben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.