A Ferrari éléről érkezhet az új köztársasági elnök

A Ferrari első embere, a nemesi származású Luca di Montezemolo 2013-ban akár a köztársasági elnöki címért is harcba szállna.

Sikerei és életpályája alapján bőven van esélye az új poszt megszerzésére, hiszen a hetvenes években Lanciával versenyző Luca di Montezemolo (64) sikeresen levezényelte az 1990-es labdarúgó világbajnokságot. Irányítási tapasztalatait Gianni Agnelli közvetlen munkatársaként szerezte meg, vezette a FIAT személyautó ágazatát, ahol elnökségig vitte. 1991-től a Ferrari elnök-vezérigazgatója lett, az ő korszakát fémjelzik a márka egyéni- és csapat-világbajnoki címei. 2004-ben az olasz iparszövetség, a Confindustri elnökévé is megválasztották.

Politikai ambícióit már Berlusconi idején sem titkolta Montezemolo, aki az általa alapított liberális-centrista Italia Futura mozgalom tagjainak címzett nyílt levelében ismertette, hogy a köztársasági elnöki posztot szeretné megszerezni.

„Már jövőre el kell kezdenünk a belpolitikai élet megváltoztatását, hogy az olaszok 2013-ban új elképzelések és új vezetők közül választhassanak, hogy végleg hátat fordíthassunk Itália kudarcos korszakának. Kizárt, hogy az olaszok a régi embereket akarnák látni, azokat, akik hagyták, hogy idáig jussanak a dolgok. Elengedhetetlen, hogy az ország lecserélje a politikai elitjét”- írta levelében Montezemolo, aki résztulajdonosa Európa legelső teljesen magántulajdonban lévő vasúti társaságának.

Giorgio Napolitano olasz államfő beszélget a Fiat-vezérrel. Luca di Montezemolo 2013-ban megpályázná a köztársasági elnöki posztot
Italy's President Giorgio Napolitano (L) speaks with Fiat Chairman Luca Cordero di Montezemolo during the presentation of the new Alfa Romeo "Giulietta" model at the Quirinale presidential palace in Rome April 12, 2010. REUTERS/Handout (ITALY - Tags: TRANSPORT BUSINESS POLITICS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.