Fénymásolással húzná az időt az NFM trafikmutyi-ügyben

Nem adta ki az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a trafikpályázatok anyagait Varju László DK-s képviselőnek. Dacára, hogy mint arról írtunk, erre immáron jogerős bírósági ítélet is kötelezi a minisztériumot.

A DK alelnöke, Molnár Csaba még tavaly indított pert a minisztérium ellen, hogy betekinthessen a trafikpályázatok értékelő lapjaiba illetve megtudja a trafikpályázatokat elbíráló bizottság tagjainak a nevét.

Míg a bizottság neveit közölte az NFM, addig a trafikpályázat értékelési lapjait nem, arra hivatkozva, hogy a bírósági ítélet szerint nekik ki kell takarni a pályázók személyes adatait (anyja neve, lakcím) amit viszont csak "manuálisan" fénymásolással lehet megoldani. Ez azonban időigényes és költséges folyamat. Így az NFM már közölte, hogy hozzávetőlegesen 25 millió forintba fog kerülni a 15 ezer pályázat értékelőlapjainak a fénymásolása, amit szerintük az adatigénylő DK-nak kell állnia.

"Nyílik a nemzeti bicska" - feliratot festették fel a Demokratikus Koalíció (DK) az NFM bejárata elé a DK által szervezett sajtótájékoztató előtt, illetve DK aktivistái "trafikmaffia" feliratú táblával álltak a minisztérium bejárata előtt.

Varju László (DK) országgyűlési képviselő a sajtó képviselői előtt, személyesen ment be a minisztériumba, hogy betekinthessen az igényelt iratokba, ám csak Lenkei Mirtill sajtófőnökig jutott, aki a képviselőnek is elismételte az NFM, az ügyben korábban már kiadott sajtóközleményét, hozzátéve: a fénymásolás miatt halasztásra kérik a bíróságot. Egyelőre nem tudni, hogy az NFM milyen határidőt szabna magának a fénymásolásra.

Varju László elmondta: ők eredetileg is elektronikusan kérték a bírálati lapok kiadását, így a mai NFM-es demonstrációra is egy pendrive-val érkezett, ám a minisztérium kizárólag fénymásolva kívánja átadni a lapokat. Varju László szerint ha az NFM ennyire ragaszkodik a fénymásoláshoz a ők szívesen segítenek a minisztériumnak, így DK-s aktivisták biztosítanák a papírt fénymásolót, ám ezt a felajánlást a minisztérium elutasította.

Varju szerint lehetetlen helyzet, hogy a minisztérium egy jogerős bírósági ítélet ellenére is megtagadta a trafikpályázat anyagainak az átadását, így amennyiben a minisztérium tovább halogatja az adatok kiadását úgy újabb demonstrációkat szerveznek a minisztérium elé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.