Felszámoltatná Sky-Buildert az adóhatóság

Felszámolási eljárást indítottak a budapesti Sky-Builder Építőipari Zrt. ellen, a 2010-ben még 4 milliárd feletti forgalmat magáénak tudható társaság ellen több végrehajtás van folyamatban.

A gazdasag.hu közlése szerint a vállalkozás ellen tavaly indított végrehajtást az adóhatóság, s jelenleg is hét közjegyzői végrehajtás van folyamatban ellene.

A Sky-Builder 2004-ben alakult, a 2003-ban létrehozott BP Invest Kft. jogutódjaként. Árbevétele már 2005-ben meghaladta az egymilliárd forintot, és folyamatosan bővült. 2008-ban forgalma 2,3 milliárdra rúgott, adózás előtti eredménye 70 millió forintot tett ki.

A csúcsév 2009 lett, akkor a cég nettó árbevétele csaknem elérte a 6 milliárd forintot, míg nyeresége 70 millió forint volt. Tavaly előtt, bár forgalma csökkent, még mindig 4,4 milliárd forint bevételt ért el, miközben vesztesége 125 millió forint volt, kötelezettségállománya pedig meghaladta az egymilliárd forintot.

Az utolsó beszámolót a könyvvizsgáló korlátozó záradékkal látta el, miután több követelés behajtásának sikerességét kérdőjelezte meg, főként felszámolás, végrehajtás alá került társaságok esetében.

A cég zártkörű formában működik, tulajdonosi struktúrája nem nyilvános. A foglalkoztatottak száma 23-ról 10 főre mérséklődött az elmúlt évben. A társaság volt a kivitelezője a szegedi Aquapolis fürdőnek, továbbá a Hunguest Hotels csoporthoz tartozó tapolcai Pelion Hotelnek.

A Sky-Builder többségi tulajdonában van az Aptus Építőipari Zrt. A társaságot 2008-ban hozták létre, 2010 óta felszámolás alatt áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.