Felszámolják a Berkowitz-féle Traubi Zrt.-t

Felszámolási eljárás indult a Traubi üdítőitalt sokáig előállító Traubi Hungária Zrt. ellen - írja a gazdasag.hu. A cég Salamon Berkowitz üzletember érdekeltsége.

Felszámolási eljárás indul Salamon Berkowitz vállalkozó cége, a Traubi Hungária Zrt. ellen - tudósít az Opten Kft. adatbázisa alapján a gazdasag.hu.

A cég a Magyarországon negyven éve ismert Traubi üdítőital egyik gyártójaként volt ismert. A jogok miatt évtizedek óta perek tucatjai folynak a cég és a debreceni Ráthonyi Kft. között.

Az üdítőital licencét 1971-ben vásárolta meg a Badacsonyi Állami Gazdaság Ausztriából. Az első Traubi-üzem Balatonvilágoson létesült, melyet 1993-ban vásároltak meg Berkowitz-cék.

Ezt követően viszont az osztrák licencet már a Debreceni Állami Gazdaságot megvásárló Ráthonyi Kft. szerezte meg. Azóta folyamatosan zajlott a jogi-üzleti harc a két fél között, miközben mindketten előállítottak Traubit vagy ahhoz nagyon hasonló üdítőitalt - Berkowitz-cék Balatonvilágoson.

A bonyolult tulajdonosi szerkezetű Traubi Hungária ellen - melyben Berkowitz személyesen csak kisebbségi tulajdonos - az elmúlt években hét végrehajtás indult.

Berkowitz áttételes tulajdonában áll az italnagykereskedéssel foglalkozó Traubi Drink, illetve a tavaly november óta felszámolás alatt álló Traubi Élelmiszeripari Termékelőállító Kft. is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.