Felszámolás alatt a Figyelő kiadója

Elrendelte a Figyelő hetilapot is kiadó MediaCity Magyarország felszámolását a bíróság. Egyezség még születhet.

A Fővárosi Törvényszék megállapította a MediaCity Magyarország Kft. fizetésképtelenségét, s szeptember 28-án jogerőre emelkedett végzésével elrendelte a kiadóvállalat felszámolását; a kijelölt felszámoló a budapesti Economix Zrt. - számolt be a Cégközlönyre hivatkozva a napi.hu.

A lap azt írja: egy 2013. április 29-én benyújtott felszámolási kérelem emelkedett most jogerőre. A felszámolás kezdő időpontja november 4., a hitelezőknek e naptól számítva 40 napjuk van a céggel szembeni követeléseik bejelentésére.

A hírek szerint egy mindössze 2,5 millió forintos tartozás miatt indult el a felszámolási eljárás, s azt a többségi tulajdonos rendezni akarja, így akár egyezség megkötésével kikerülhet a felszámolás - ami jogutód nélküli megszüntetést jelentene - alól a lapkiadó.

A kiadó - a honlapja szerint - a Figyelő mellett a Hello, Családi lap, a Chip, az IPM, a Digitális fotó, a Motorrevü és a Műszaki Magazint jelenteti meg, kiadja, illetve szervezi a Top200-at és konferenciáit.

A Céginfo.hu adatai szerint a MediaCity jelenleg 49 dolgozót foglalkoztat, két évvel korábban 61 fő volt a létszám. Tavalyelőtt még 60 milliós veszteséggel zárták az évet, tavaly viszont a 884 milliós árbevétel mellett 11 milliós adózott eredményt értek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.