Február közepéig kérelmezhetnek kártérítést a Quaestor- és Hungária-károsultak

Február 15-ig nyújthatják be kérelmüket az új igénylők a Quaestor- és a Hungária-kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alaphoz. Azon Quaestor-kötvényeseknek, akik korábban a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjánál határidőben jelezték igényüket, nincs teendőjük, kérelmük az új alaphoz kerül.

A Kárrendezési Alap a kárrendezési törvény alapján 2016. január elsején kezdte meg működését. Az Országgyűlés által 2015. december 15-én elfogadott új törvény alapján létrejött Kárrendezési Alap azoknak a károsultaknak nyújt segítséget, akiknek olyan befektetési szolgáltató okozott kárt, amelyik a brókerjelleget kihasználó cégcsoport-kötvényt értékesített.

Kiss Krisztina, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgató-helyettese korábban egy háttérbeszélgetésen elmondta: a Kárrendezési Alap március 31-ig megvizsgálja a kérelmek jogosságát, megállapítja a kárrendezés összegét és tájékoztatja erről az ügyfelet, akinek 30 nap áll majd rendelkezésre az igény visszavonására, ha saját maga akarja érvényesíteni a követelését.

A Hungária Értékpapír Zrt. valamint a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását 2015. április 22-én rendelte el a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.