Ex-katasztrófavédő a közműhivatal egyik új elnökhelyettese

Két újabb helyettest nevezett ki Dorkota Lajos. A közműhivatal hó eleje óta dolgozó ex-fideszes elnöke, saját korábbi kollégája után, a jogelődszervezetnél hasonló beosztást betöltő irányítót, illetve a BM katasztrófavédők nemzetközi főosztályvezetőjét hozta helyzetbe. Már csak az energetikai elnökhelyettes posztja szabad.

Szalóki Szilvia és Nyikos Attila személyében két újabb elnökhelyettest nevezett ki Dorkota Lajos, aki július 1. óta tölti be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöki tisztségét.

Az idén január 1-jétől Szalóki Szilvia töltötte be a MEKH jogelődje, a Magyar Energia Hivatal víziközmű-szolgáltatás felügyeletéért felelős elnökhelyettesi posztját. Munkáját közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettesként folytatja.

Nyikos Attila, aki korábban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a Nemzetközi Főosztályt vezette, a MEKH nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese lesz.

Dorkota Lajos július 1-jei kinevezését követően nem sokkal már általános elnökhelyettesnek jelölte Paróczai Csabát, a Fejér Megyei Kormányhivatal korábbi igazgatóját.

Dorkota Lajos július 1-jét megelőzően fideszes képviselőként, kormánymegbízottként irányította a Fejér Megyei Kormányhivatalt.

A hivatalról szóló törvény szerint az elnökhelyettesek kinevezése hét évre szól.

A hivatal tegnap megjelent szervezeti és működési szabályzata szerint a MEKH elnökének munkáját négy elnökhelyettes segítheti: az általános, az energetikáért, a nemzetközi kapcsolatokért, illetve a közszolgáltatásokért felelős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.