EUTAF: megfelelő minősítést kapott az uniós pénz osztogatása

Folyik a magyarázkodás az uniós fejlesztési források felfüggesztése ügyében. Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) most azzal jön, hogy munkáját minden évben megfelelőnek minősítette az Európai Bizottság.

Az EUTAF közleményében hangsúlyozza, hogy az uniós támogatások második szintű ellenőrzését az Európai Bizottság módszertani iránymutatásai alapján végzik.

Az Európai Bizottság az EUTAF munkáját minden évben folyamatosan, rendszeresen ellenőrzi, tevékenységét eddig minden évben megfelelőnek minősítette.

Az EUTAF a 2014. évi Gazdaságfejlesztési Operatív Programra (GOP) vonatkozó ellenőrzéseit az Európai Bizottság 2015. április 10-én hagyta jóvá.

A GOP ellenőrzéséért felelős igazgató 2000 óta foglalkozik a nemzetközi támogatások ellenőrzésével, 2004 óta a gazdaságfejlesztési terület ellenőrzéséért felelős vezető, szakmai tudásához, elhivatottságához, függetlenségéhez nem férhet kétség - írja közleményében az EUTAF.

Az Európai Bizottság regionális politikáért felelős szóvivője csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a bizottság tavaly szeptemberben 451 millió euró értékű magyarországi projekt finanszírozását szakította meg a 2007 és 2013 közötti időszak gazdaságfejlesztési operatív programjában, miután egy májusi ellenőrzés "súlyos, rendszerszintű gyengeségeket" tárt fel a projektek kiválasztásánál.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter később arról beszélt, hogy az Európai Bizottság a szóban forgó program három programrészének 42 ezer projektjéből hatot kifogásolt, és 3-4 olyan megjegyzést tett, ami a pályázatok elbírálására vonatkozik; a kormány megfontolja az EB javaslatait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.