Esélyt kapnak a brit friss diplomások

Az idén végző egyetemisták elhelyezkedési esélyeit növelendő a nyári három hónapara szóló átmeneti foglalkoztatási progamot dolgozott ki az angol kormány. A kabinet 140 millió fontot különített el a e célra, ebből 35 ezer friss diplomás számára tudnak a munkát adni az értelmiségieket különösen sújtó gazdasági válság idején.

A program értő fülekre talált a Microsoftnál és a Barclays banknál - velük már meg is egyezett az oktatási és fejlesztési tárca. John Denham oktatási miniszter szerint a gyakornoki program lehetőséget ad a fiatalok számára a bizonyításra, a cégek számára pedig arra, hogy az aspiránst jól megismerve dönthessenek esetleges későbbi alkalmazásáról.

Az idén 300 ezren, egy igazi baby boom nemzedék képviselői kapják kézhez diplomájukat Nagy-Britanniában, Elhelyezkedési esélyeik azonban meglehetősen korlátozottak, ugyanis pont akkor lépnek ki a munkaerőpiacra, amikor a rájuk elvileg igényt tartó cégek tömeges elbocsátásokra és termelésük visszafogására készülnek - emlékeztet a Reuters.

A The Guardian ugyanakkor azt tanácsolja a végzősöknek, hogy ne várjanak nyárig, már most próbálják megtalálni, hol fognak dolgozni a a diplomaosztás után. Annál is inkább, mert a 18 és 24 év közötti korosztály körében növekszik a leggyorsabb ütemben a munkanélküliség: most 600 ezren vannak állás nélkül, közülük 55 ezren az októberrel zárult negyedévben kerültek az utcára avagy a munkahelyükről, vagy az iskolapadból.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.