Emeli a tétet a Siemens az Alstom-versenyben

A Siemens főnöke szerint vonzóbb ajánlatot tettek az Alstomért a franciák elé, mint a rivális amerikai General Electric – Napi Gazdaság.

A német cég és a japán Mitsubishi közös ajánlatában 14,2 milliárd euróra teszi az Alstom energia-üzletágának értékét, csaknem kétmilliárddal többre, mint a GE. A Siemens 3,9 milliárd euróért vásárolná fel az Alstom gázturbina-üzletágát, a Mitsubishi és a Hitachi pedig 3,1 milliárdért szerezne 40 százalékos részesedést a gőz- és vízenergia üzletben, ezen kívül az egész francia ipari konglomerátumnak 10 százalékos tulajdonosa szeretne lenni.

A Siemens és a Mitsubishi vezetői, Joe Kaeser és Miyanaga Sunicsi a napokban Párizsban tárgyaltak Francois Hollande államfővel és a parlament gazdasági bizottságával is, próbálva meggyőzni a politikai döntéshozókat ajánlatukról. A GE riválisai úgy látják, az Alstomhoz a politikusok szívén keresztül vezet az út: maga a vállalat ugyanis támogatta az amerikai felvásárlási ajánlatot, az ő tervüket viszont túl bonyolultnak találta.

A GE szóvivője a rivális ajánlat után azt nyilatkozta, hogy nem fogják túllicitálni a Siemenst.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.