Először díjaztak magyar pezsgőt a világbajnokságon
A harmadik alkalommal megrendezett CSWWC azért egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, mert kizárólag pezsgőket értékelnek és a zsűri kifejezetten erre szakosodott szakemberekből áll. A megmérettetést életre hívó Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan finn Master of Wine és Tony Jordan mellett a magyar Márkus György is a szakértői panel tagja volt.
A Kreinbacher Birtok tájékoztatása szerint a mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelték, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítéltek oda. A versenyre idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól. Nőtt a résztvevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet.
A vakkóstolás és pontozás két teljes héten át zajlott Kentben, Magyarország rögtön az első versenynapon került sorra. A Kreinbacher Birtok második alkalommal vett részt a megmérettetésen.