Először díjaztak magyar pezsgőt a világbajnokságon

Először díjaztak magyar pezsgőt aranyéremmel az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC); az elismerést a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum érdemelték ki, míg a Törley Fortuna pezsgője ezüstérmet kapott.

A harmadik alkalommal megrendezett CSWWC azért egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, mert kizárólag pezsgőket értékelnek és a zsűri kifejezetten erre szakosodott szakemberekből áll. A megmérettetést életre hívó Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan finn Master of Wine és Tony Jordan mellett a magyar Márkus György is a szakértői panel tagja volt.

A Kreinbacher Birtok tájékoztatása szerint a mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelték, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítéltek oda. A versenyre idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól. Nőtt a résztvevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet.

A vakkóstolás és pontozás két teljes héten át zajlott Kentben, Magyarország rögtön az első versenynapon került sorra. A Kreinbacher Birtok második alkalommal vett részt a megmérettetésen. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.