Elmaradott a magyar biztosítási piac

Továbbra is igen elmaradott a magyar biztosítási piac és túl olcsó a kötelező - véli a biztosítók szövetségének szóvivője. Csak a lakásbiztosítások aránya üti meg a nemzetközi mércét.
Másfél millió életbiztosítás él a magyar piacon - tájékoztatta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője az M1 aktuális csatornát szombaton. Ebből az üzletágból a biztosítók díjbevételeinek alig több mint fele származik - tette hozzá. Bár a biztosítási piac harmadik éve nő, Magyarország rendkívül elmaradott nemcsak Nyugat-Európához, de a visegrádi országokhoz képest is a biztosítások elterjedtségét, valamint az egy főre jutó biztosítási díjbevételeket tekintve - hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes.

A főosztályvezető még mindig nagyon olcsónak tartja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), A piactól a díjak és a kárkifizetések kiegyenlítődését várja. Gilyén Ágnes szerint nemzetközi összehasonlításban is kedvező a lakásbiztosítások 72-73 százalékos aránya. A gépjármű-biztosítások száma 4,4 millió, ami így a legnagyobb üzletág.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.