Elkezdték osztani a mosógéppénzeket

Megkezdték a júliusban lezajlott állami mosógépcsereprogram első támogatói döntéseinek kiküldését. Elvileg mindenki kap pénzt, aki jól adta fel a jelentkezést.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter döntését követően az Otthon Melege Program mosógépcsere-alprogramja esetében kiküldték az első támogatói okiratokat a pályázók erre szolgáló internetes címeire - tette közzé tájékoztatójában a mosógépcsere-támogatásért felelős nemzeti fejlesztési tárca tulajdonában lévő pályázatkezelő, a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet (NFSI) Kft.

Mint emlékezetes, a néhány óra alatt kimerülő júliusi mosógépcseretámogatási kiírásokra országosan több mint negyvenezer pályázat érkezett. Mivel a szaktárca az eredetileg félmilliárd forintos keretet 12 ezer jelentkezőre szabta, így szeptember végén, illetve október elején a keret két képcsőben végül kétmilliárdosra bővült. Így akkori ígéretük szerint a pénzhiány mostantól nem akadály: akinek jelentkezése megfelel a formai feltételeknek, megítélik számára az új készülék fogyasztásától függően 25 ezer, 40 ezer vagy 45 ezer forintos támogatást.

A pályázó internetes felületéről letölthető támogató okiratok kiküldése mostantól folyamatos - ígéri a közlemény. A támogatói okirat módosítható és az elutasító döntéssel szemben is előterjeszthető kifogás. Az új készülék megvásárlásához nem feltétlenül szükséges a támogatói okiratot kinyomtatni: a regisztrált kereskedő a pályázati azonosítószám, születési dátum és a személyazonosításra alkalmas pályázatban megadott igazolvány száma alapján beazonosítják a pályázót.

A pályázat benyújtása és a támogatói okirat kézhezvétele közötti időszakban bekövetkezett változásokat a kedvezményezett az okirat kézhezvételét követő 15 napon belül köteles bejelenteni a pályázatkezelőnek. A fenntartási időszak végéig a támogatói okiratban rögzített adatai változásának beálltától számított 15 napon belül köteles bejelenteni pályázatkezelőnek. Támogatói okirat-módosítási kérelem benyújtására a mgcs@nfsi.hu e-mail címre megküldött elektronikus levélben van lehetőség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.