Elhalasztott Orbán-közeli erőművétel

Elhalasztották a Dunamenti Erőmű csütörtöki közgyűlését. Korábbi hírek szerint a cég francia tulajdonosai arról döntöttek volna, hogy a kormányfő jó ismerőse, Garancsi István résztulajdonában lévő MET-csoport megvásárolja-e az ország második legnagyobb erőművét.

Felfüggesztették a Dunamenti Erőmű közgyűlését - tudtuk meg a tulajdonos GDF Sueznél. Az ennek kapcsán megjelent híreket nem kívánták kommentálni.

Korábbi sajtóértesülések szerint a csütörtöki közgyűlésen arról született volna döntés, hogy a francia GDF Suez eladja az erőművet a kusza offshore-hálózatok tulajdonában lévő MET-csoportnak.

A MET-csoport azonosítható tulajdonosa 40 százalékban a Mol, de kisebbségi hányadot tudhat magáénak Orbán Viktor jó ismerőse, a Videoton-futballcsapatot jegyző Garancsi István, valamint Nagy György ex-wallisos vállalkozó is.

A néhány hete gázpiaci botrányba keveredett MET-nél megkeresésünkre kitérően reagáltak, mondván: nem ismerik a Dunamenti Erőmű közgyűlésének napirendi pontjait, nem feladatuk annak kommentálása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.