Elengedi az ügyfeleket az Astra

A magyarországi Astra a napokban levelet küld minden ügyfelének, ebben a társasággal kötött biztosítás közös megegyezéssel történő megszüntetésének lehetőségéről ad tájékoztatást. A cég mellékeli a részéről már aláírt megállapodást is szeptember 30-i hatállyal, így annak, aki élni kíván a lehetőséggel, csak vissza kell küldenie az általa is szignált szerződést a hónap végéig – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.

Amint arról beszámoltunk: az anyabiztosító engedélyét augusztus végén vonta vissza a román felügyelet, és emiatt a magyar Astra is megszűnik. A társaságnak 180 ezer ügyfele van Magyarországon, zömében kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat (kgfb) kezel. Ezeket a szerződéseket idő előtt csak közös megegyezéssel lehet felmondani, erre biztosít most lehetőséget az Astra.

Aki tehát elfogadja az ajánlatot, annak szeptember végével megszűnik a szerződése, átköthet másik társasághoz. A kgfb esetében különösen fontos, hogy október elsejével megkössék az új szerződést, különben büntetésre számíthatnak. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a már befizetett, de meg nem szolgált díjat (például, ha valakinek év végéig szól a biztosítása, amelyet kifizetett, akkor az utolsó negyedévre járó összeg) nem az Astra fizeti vissza. Ezeket a pénzeket a román garanciaalap (FGA) rendezi, de az MNB ígérete szerint még a héten eldől, hogyan tudják az ügyfelek igényeiket gyorsan, magyar nyelven eljuttatni az FGA-nak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.