Felbontott pályázatok: felmentették az MNV irodavezetőjét

A Pest megyei földek haszonbérlet-pályázata körül kialakult botrány miatt az MNV Zrt. vezérigazgatója ma reggel felmentette a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét, Balogh Tamást. A cég belső vizsgálatát két nap alatt le kell folytatni.

 

Kamarás Miklós, az MNV Zrt. vezérigazgatója ma reggel 8 órakor utasította az MNV Belső Ellenőrzési Irodáját, hogy haladéktalanul kezdje meg a vizsgálatot az összességében 2 ezer 500 hektáros Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos szabálytalanságok ügyében, annak érdekében, hogy valamennyi körülmény és személyi felelősség tisztázódjon.

Ezzel egy időben a vezérigazgató felmentette munkaköréből a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét. A vizsgálat első fázisa, amely a pályázat beadási szakaszának körülményei tisztázására terjed ki, 2009. november 17. kedd 16 óra határidővel lezárul, amelyről a vagyonkezelő szerdán tájékoztatást ad. Ennek az első szakasznak az eredményei ismeretében hoz határozatot a vezérigazgató a további intézkedésekről.

A vizsgálat elrendelésével egy időben Kamarás Miklós azonnali hatállyal felmentette munkaköréből a Pest Megyei Területi Iroda megbízott vezetőjét, aki többek között a haszonbérleti pályázatok átvételének szabályosságáért felelős. Balogh Tamás ezt a megbizatást jelenlegi munkakörének megtartása mellett látja el.

Az MNV Zrt. a Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatokkal kapcsolatos ügyben a legteljesebb nyilvánosságra törekszik és a közvéleményt minden egyes fázisában tájékoztatni fogja - közli az MNV.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.