Egymilliárd a nyereség a Magyar Rádiónál

Pénzügyileg ilyen stabil állapotban még nem volt a Magyar Rádió (MR). A médium közel egymilliárdos nyereséggel zárta 2008-at - mondta Such György, az MR elnöke.

Közel egymilliárdos nyereséggel zárta a 2008-as esztendőt a Magyar Rádió (MR) - közölte egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen Such György, a közszolgálati médium elnöke.

- Pénzügyileg ilyen stabil állapotban még nem volt a rádió - mondta, arra emlékeztetve, eredetileg 1,6 milliárdos mínusz állt a tavalyi üzleti tervben. Részleteket - arra hivatkozva, hogy végleges adatok még nem állnak rendelkezésére - nem közölt, ám tavaly februári tájékoztatása szerint a sarokszámok alapján 17,3 milliárd forintos bevétel állt szemben 19 milliárdos kiadási tervvel. Közlése szerint egyes beruházások csúszása mellett azért is fordult pozitívba a gazdálkodásuk, mert - mivel nem nyertek a digitális földfelszíni rádiós műsorszórásra kiírt tenderen - nem kell kiépíteniük saját adóhálózatot.

Úgy nyereséges a társaság, hogy egyszer 15 egyszer pedig 20 százalékos alapbéremelést hajtottak végre, ami Such György szerint versenyképessé tette a közrádiós jövedelmeket. Eközben nem értékesítettek egyetlen, a központi épületegyüttesen kívüli ingatlant sem.

- Csökkenő piacon stagnálunk, amit, azt gondolom, eredményként kell elkönyvelnünk - mondta, hozzátéve: hirdetési bevételeik mintegy 400 millió forinttal nőttek. A Bartók adó hallgatottságának növelése az a terület, amelyen nem tudtak eredményt elérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.