Egyesíthetik a Vs.hu-t és az Origót

Integrálná a Vs.hu-t és az Origót a tulajdonos New Wave Media – tudta meg a Népszabadság több egymástól független piaci és szakmai forrásból.
Ezzel Magyarország legnagyobb online tartalom-előállító orgánuma jönne létre, ám forrásaink szerint a párhuzamosságok megszüntetését is tervezi a tulajdonos, amely viszont az integráció folyamatában a szerkesztőségek és háttérrészlegek méretének csökkentését is jelentheti.

Hogy mi a kiadó pontos célja a két jelentős magyar közéleti portállal, annak pontosításáért Száraz Istvánhoz, a New Wave Media vezetőjéhez fordultunk. Azt szerettük volna megtudakolni, hogy mikorra tervezik az integrációt, a szerkesztőségeket vagy a termékeket érinti-e az integráció, s ennek során közös irányítás alá kerül-e a Vs.hu és az Origo? Valamint, hogy terveznek-e létszámleépítést. Száraz István értesüléseinket nem kívánta kommentálni, mindössze annyit mondott, hogy jelenleg zajlik az Origo működésének átvilágítása, s ezt követően döntenek bármilyen átalakításról.

Az Origót december közepén vásárolta meg 4,2 milliárd forintért a Magyar Telekomtól a New Wave Media, amely a piaci híresztelések szerint Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamás üzletembernek az érdekeltsége. A Magyar Telekom azt követően adta el a hosszú évek óta veszteséges hírportált, hogy a Lázár János utazásairól szóló tényfeltáró cikkük után menesztették Sáling Gergő főszerkesztőt, ezt pedig több vezető újságíró távozása követte. Néhányan közülük pont a VS-hez igazoltak.

A több hónapos értékesítési folyamatban az utolsó körig rajtuk kívül a Varga Zoltán érdekeltségébe tartozó Centrál Média, Gattyán György cége, a Docler és a New Wave maradt versenyben. Korábbi információink szerint a 168 órát és a Klubrádiót is megszerző Brit Média, valamint Schmidt Mária tavasszal alapított médiacége, a Médiaháló Kft. is szerette volna megszerezni a portált, de magasan a New Wave adta a legjobb ajánlatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.