Egyenlő feltételeket kér a Vodafone

A cég közleményében arra reagált, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mégsem újítaná meg automatikusan a cég frekvenciahasználati engedélyét, ahogy a versenytársainak tette.

A Vodafone reméli, hogy az állam betartja a korábban vele kötött hatósági szerződés feltételeit - adta közzé a cég. A szerződésben az is benne van, hogy az állam a frekvenciahasználati jogosultság meghosszabbítása során nem alkalmaz a Vodafone számára hátrányosabb feltételeket, mint amit a Magyar Telekom és a Telenor 2007-es hosszabbítása alkalmával tette. 

A Vodafone közleménye lapunk tegnapi hírére reagált, melyben megírtuk: az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint nem lesz automatikus a frekvenciahasználati engedély megújítása.

A cég közleménye emlékeztet: korábban az állam vállalta, hogy a három mobilszolgáltató között nem tesz hátrányos megkülönböztetést - azonos eljárást biztosít az NMHH a Vodafone Magyarország számára is a 2014 októberében lejáró 900 MHz-es frekvenciahasználati engedély megújítása során, mint azt 2007-ben a Magyar Telekom és Telenor esetében is tette az ő frekvenciahasználati engedélyeik meghosszabbítása során.

A Vodafone Magyarország közleménye szerint továbbra is nyitott a hatósággal való párbeszédre és együttműködésre a hatóság és így Magyarország hosszú távú – a fogyasztók érdekeit előtérbe helyező és a gazdasági fejlődést elősegítő - frekvenciagazdálkodási stratégiájának kialakításában és a frekvenciahasználati engedélyek lejáratának hosszú távú harmonizálásában is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.