galéria megtekintése

Duplázzák a 4G sebességét a Balatonon

1 komment


Varga G. Gábor

Nyolc Balaton-parti település legnépszerűbb területein növeli duplájára a 4G mobilinternet sebességét a Magyar Telekom, így akár 300 megabites sebességgel netezhetnek azok, akiknek erre alkalmas készülékük van.

Gyorsabb lesz a netezés a Balatonnál
Gyorsabb lesz a netezés a Balatonnál
Forrás: Mediaworks

Jelenleg mintegy húsz prémiumkészülék tudja ezt a sebességet. Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszabadi, Fonyód, Gyenesdiás, Keszthely és Siófok forgalmasabb részein így sem sebesség-, sem pedig kapacitásproblémákkal nem kell számolniuk a turistáknak a szezon hátra lévő ré­szein, szabadon posztolhatnak, You­Tube-oz­hatnak és netezhetnek.

Az év végéig több száz újabb bázisállomáson bekapcsolja a 4G+-t a szolgáltató, amely az LTE-Advanced technológiát jelenti – közölte a cég. Ezt használja a Telenor is. Az okoseszközök terjedésének és a videofogyasztás emelkedésének tudható be az egyre növekvő adatforgalom. (A Balaton környéki településeken idén júliusban a Telekom mobilhálózatán mért 4G-s adatforgalom az egy évvel ezelőttihez képest duplájára, közel havi 240 terabájtra nőtt. Az elmúlt télen egy hónap adatforgalma átlagosan 37 terabájt volt. Jelenleg a szolgáltató kültéri 4G-s lefedettsége 97,6 százalék. A gyors mobilnet nemcsak a szórakozáshoz, de a hatékony munkához is hozzájárul. Egy friss felmérés szerint a cégek igen hatékonyan tudják növelni a dolgozók lojalitását és a teljesítményét is, ha széles körben alkalmazzák a mobiltechnológiákat, azaz a legmodernebb szolgáltatások használatát nem csak egy szűk felsővezetői körnek teszik lehetővé.

 

A The Economist Intelligence Unit közel 1900 főállású munkavállalót kérdezett meg kilenc országban. Az Aruba által szponzorált felmérés megállapította, hogy a mobiltechnológiák használata során szerzett pozitív élmények hatására nő a munkakedv és az alkalmazottak jobban megbecsülik a cégüket.

600 ezren okostelefonon követik az olimpiát

A korábbi évek olimpiáival ellentétben idén már nem a tévé jelenti az egyedüli közvetítési módot: a szurkolók többsége valós időben szeretné látni az eseményeket vagy legalább az eredményekről szeretne azonnal értesülni – áll egy friss, internetgazdaságról szóló jelentésben. Az eNet-Telekom hazai kutatása szerint a magyar netezők 69 százaléka nézi a riói olimpiát, s minden második néző az interneten is követi az eseményeket. Mintegy hatszázezren okostelefonon, 170 ezren pedig tableten is nézik a közvetítéseket.

Az álláskereső tehetséges fiatalok is előnyben részesítik a modern technoló­giák alkalmazásában élenjáró munkahelyeket. Az informatikai vezetők felelőssége, hogy biztosítják-e az olyan munkakörnyezetet, amely lehetővé teszi a munkavégzést bárhol és bármikor.

A kutatás azt is megállapította, hogy a kreativitás és a vállalat iránti lojalitás növelésében érdekelt informatikai vezetők a közös munka platformjává is a mobiltechnológiákat, -alkalmazásokat teszik. Egyelőre még ritka, hogy a cégek a munkavégzést is élményközpontúvá tegyék, pedig a felmérések szerint ez kimutatható eredményességnövekedést hoz – persze főleg a kreatív munkaerőből élő vállalatok esetében. Tavaly az Airbnb közösségi szállásfoglaló szolgáltatás munkavállalóiélmény-osztállyá szervezte át HR-részlegét, és a munkavállalói élményért felelő vezetőt nevezett ki.

Jótékony mobiltarifa

Speciális tarifát hozott létre a gyógyíthatatlan vagy krónikus betegségekben szenvedő gyerekek kezelésében segítő Bátor Tábor támogatóinak a Telenor. A kis betegek élményterápiás kezelésében élen járó szervezet díjcsomagjához bármelyik támogatójuk csatlakozhat, a Bátor Táboros flotta tagjai nemcsak ingyen hívhatják egymást, de a szolgáltató minden előfizetője után havi 900 forinttal támogatja az alapítvány működését.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.