Dőzs Nyírbátorban

Egymilliárd forint feletti volt a helyi adóbevétel a múlt évben Nyírbátorban, s az összeg 93 százalékát az iparűzési adó tette ki – közölte a 13 ezer 600 lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere az MTI-vel. Ez több mint 126 millióval haladja meg az egy évvel ezelőtti 884 millió forint bevételt. Ebből az iparűzési adó most 944 millió forint lett, mondta Máté Antal polgármester.

A nyírségi városban a helyhatóság adatai szerint több mint 1000 a nyilvántartott vállalkozások száma, amelynek 30 százaléka társas-, 70 százaléka pedig egyéni vállalkozás. Az ipari parkba települt például a gyógyászati segédeszközöket gyártó dán Coloplast üzeme és a német Diehl repülőgépalkatrész-gyára is. Az utóbbi most bővíti az üzemét, hárommilliárd forint befektetéssel az idei év közepéig újabb üzemcsarnokot épít, s további 280 új munkahelyet létesít az Airbus repülőgépekhez alkatrészeket készítő gyárban.

Üzemcsarnokkal bővítette nyírbátori gépgyárát a szintén német MSK Covertech-Grup, valamint fejlesztette üzemét az angol-holland tulajdonban lévő Unilever is. Ez a két nagyüzem nem az ipari parkban, hanem a város más részén található. A nyírbátori székhelyű cégek közül 2013-ban 13 ért el egymilliárd forint feletti árbevételt, a csapat összesen 56 milliárd forint bevételt mutatott ki együtt. Közülük a Gastor Baromfi Kft. volt a legnagyobb, 15 milliárd forinttal. Éljenek a csirkék és kacsák!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.