Diagnosztikába fektet az OTP Oszkó-vezette cége

Az OTP-hez tartozó, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter vezette PortfoLion 160 millió forintos tőkeemeléssel 40 százalékos tulajdonrészt vásárolt a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó KPS Diagnosztika Zrt.-ben.

Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kockázati tőketársaság 160 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a KPS Diagnosztika Zrt.-ben, a magyar orvosi biotechnológiai iparág egyik élen járó vállalatában.

Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója elmondta: ezzel a kockázati tőketársaság 40 százalékos részesedést szerzett a daganatos betegek molekuláris diagnosztikájával foglalkozó, a világban is úttörő tevékenységet folytató vállalkozásban.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. stratégiai célja az, hogy befektetései hozzájáruljanak a magyarországi kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsításához.

Elmondta: a tőkealap-kezelő együttesen 5,5 milliárd forint tőkét tud befektetni. Ebből már 10 döntés alapján mintegy 4 milliárd forint befektetéséről határoztak.

Peták István, a KPS Diagnosztika tudományos igazgatója kifejtette: a cég olyan új diagnosztikai eljárásokat, világszínvonalú diagnosztikai teszteket fejleszt ki, amelyekkel új gyógyszerek hatását lehet előre jelezni a gyógyszerhatás molekuláris szintű vizsgálata alapján.

Schwab Richard, a KPS Diagnosztika orvosigazgatója kérdésre elmondta: a vizsgálatok, tesztek ára 50 ezertől 500 ezer forintig terjed. Egy átlagos vizsgálat 100 ezer-120 ezer forintba kerül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.