Csányi vezet, Bige üldözi

Ötödik éve vezeti Csányi Sándor OTP-vezér a leggazdagabb magyarok listáját. A Napi.hu 100 leggazdagabb című kiadványa 15 milliárdos vagyongyarapodást mért Csányinál, 165 milliárdra taksálva befektetéseinek összértékét.

Érdekesség, hogy a bankártól csupán ötmilliárd forinttal van lemaradva Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa. A két ember közötti viszony barátinak korántsem nevezhető, amióta Csányi „elhappolta” Bige elől a nádudvari KITE agrárvállalkozást. Bige ezután döntött úgy, hogy a Nitrogénművek köré építi ki saját ki integrátori csoportját. A dobogó harmadik fokára a Fotex-csoport főtulajdonosa, Várszegi Gábor állhatott fel 115 milliárdosra hizlalt vagyonával. Két korábbi éllovas, az ingatlanberuházásaiból meggazdagodott Demján Sándor és a médiaiparban érdekeltségekkel rendelkező, újabban az energiacella előállításán és a zalai golfparadicsom megépítésén ügyködő Széles Gábor következik a sorban 93, illetve 92 milliárddal.

A nagy vesztes Gattyán György szexcézár lehetett, aki ellen adóhivatali vizsgálat indult, s ennek mellékszálaként a NAV több tízmilliárdnyi vagyonelemet zárolt nála. Így is maradt 90 milliárdja, de ezzel a tavalyi bronzérmes a hatodik helyre csúszott vissza.

A Közgép révén az utóbbi évek útépítési tendereit sorra nyerő Simicska Lajos és Nyerges Zsolt először bukkan fel a listán. A kormányfővel a port látványosan összerúgó Simicska tizedik helye átmeneti, ahogy száműzik a közpénzek környékéről, úgy csúszhat egyre lejjebb. Simicska 73, Nyerges 26 milliárddal szerepel a listán, ahol a 86. helyen Mészáros Lőrinc nevével találkozhatunk. Az egykori felcsúti gázszerelő 8,4 milliárdos vagyonnal bír. A szintén gyorsan gyarapodó Tiborcz István nincs bent a top 100-ban, Orbán Viktor vejének még nem sikerült átlépnie a hatmilliárd forintban meghatározott belépési küszöböt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.