CBA: rágalom az áfacsalási ügy

A CBA feljelenti Bajna Gordont és Juhász Pétert, az Együtt-PM társelnökeit amiatt, hogy az áfacsalási ügyben súlyos kijelentéseket tettek a kereskedelmi láncra nézve. Fodor Attila kommunikációs igazgató szerint rágalmakról van szó, és a CBA nem is támogatja a Fideszt.

Fodor Attila így reagált az Együtt-PM vezetőjének, Bajnai Gordonnak a pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Bajnai Gordon egy a közelmúltban ismertté vált áfacsalási ügyre utalva azt mondta, hogy "a szálak ahhoz a CBA-hoz vezetnek, amely részint a legnagyobb támogatója a mostani rezsimnek, más ágakon pedig az egyik legnagyobb nyertese". Az Együtt-PM vezetője arról is beszélt, hogy a CBA perrel fenyeget ugyan, de az először az atlatszo.hu-n megjelent állításokat nem cáfolta.

A CBA kommunikációs igazgatója szerint az Együtt-PM vezetőinek CBA-t ért vádjai minden tényt nélkülöznek, és teljes mértékben alaptalanok. A kereskedelmi lánc ezért mindkettőjükkel szemben feljelentéssel kíván élni.

Közölte azt is, hogy sem az atlatszo.hu, sem más sajtóorgánum nem kereste meg a vállalkozást a feltevésekkel kapcsolatban, így a CBA-nak nem volt módja azokra reagálni. Hozzátette, hogy az említett hírportállal szemben is megtették a szükséges jogi lépéseket.

Fodor Attila elmondta, hogy a CBA csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorában kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban. Hozzátette: "sajnálatos, hogy ennek tartalma nem jutott el az Együtt-PM vezetőihez".

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a CBA a leghatározottabban kijelenti, hogy nem nyújt támogatást a Fidesznek. Visszautasítja továbbá azt is, hogy léteznének olyan jogszabályok, amelyek a CBA-ra "íródtak", és kifejezetten a vállalkozást hoznák kedvező helyzetbe.

A hét elején a CBA már egyszer visszautasította az Együtt-PM-nek a céggel, illetve partnereivel szemben megfogalmazott feltételezéseit, reagálva Juhász Péternek, az Együtt-PM társelnökének keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Juhász Péter egy 3,5 milliárd forintos áfacsalás ügyében indult eljárásra utalva azt mondta: erős a gyanú, hogy a "NAV-os ügy a CBA-ról szól", amely cég "kőkemény Fidesz-támogató".           

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.