Brutális visszaesés az ukrán autóértékesítésben

Drasztikusan visszaesett az új autók eladása Ukrajnában, ahol az év első nyolc hónapjában 71 százalékkal kevesebb gépkocsit értékesítettek, mint 2008 azonos időszakában - adta hírül kedden az Ukravtoprom, az Ukrajnai Autógyártók Szövetsége.

A jelentés szerint legnagyobb mértékben, 72 százalékkal a személygépkocsik piaca csökkent, az idén ugyanis csak 122 ezer autót adtak el a múlt év azonos időszakában értékesített 435 ezer darabbal szemben. Autóbuszokból az év első nyolc hónapjában mintegy 1800 darabot, tehergépkocsikból pedig 19670-et adtak el, ami 69, illetve 67 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi értékesítési szinthez képest - közölte a liga.net internetes ukrán üzleti hírportál.

Augusztusban az ukrán járműpiac 7 százalékkal csökkent júliushoz viszonyítva. Legerősebben az autóbuszok eladása esett vissza, augusztusban mindössze 167 darabot adtak el belőlük, ami az előző havinál 22 százalékkal volt kevesebb. A múlt hónapban gazdára talált 2150 teherautó 16 százalékos eladáscsökkenés júliushoz viszonyítva. Személygépkocsikból augusztusban 12600 darabot adtak el Ukrajnában, ami 5 százalékos csökkenés az egy hónappal korábban értékesített mennyiséghez képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.