Brókerbotrány: a kormány szerint senki sem adott nekik támogatást

A kormány a Buda-Cash, illetve a Quaestor ügyével kapcsolatban arra jutott, hogy a 2010 óta a pénzügyi és bankrendszerrel kapcsolatban tett lépések megteremtették a feltételeit annak, hogy az ország „végre megszabaduljon” az évtizedes pénzügyi korrupció következményeitől – mondta a kormány szerdai üléséről tájékoztatva a kormányszóvivő.
Kovács Zoltán a bevezetett intézkedések közé sorolta elsőként, hogy a devizahitelek kivezetésével és a tisztességtelen banki magatartás megakadályozásával, a fair bank törvénnyel rendet tettek a bankszektorban. Második intézkedésként említette, hogy rendezték a takarékszövetkezetek helyzetét. Ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a kilenc, a rendezésből kimaradt takarékszövetkezetből már csak kettő maradt talpon. Harmadik lépésnek nevezte, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a hozzá tartozó pénzügyi felügyelet megteremti annak a feltételeit, hogy a pénzügyi szervezetek körében is rendet lehessen tenni.

Kovács hozzátette, a kormány figyelemmel kíséri a pénzügyi szervezetek működésével és a visszaélésekkel kapcsolatos fejleményeket, a felügyeleti és eljárási joggal bíró szervezetek eljárását.

Egyúttal – állítása szerint – azt is megállapította a kormány, hogy az Országgyűlésben képviselettel rendelkező ellenzéki pártok az elmúlt években a pénzügyi rendszer rendbetételével kapcsolatos erőfeszítésekben semmilyen támogatást nem adtak a kormánynak.

A kormányszóvivő azt is kiemelte, hogy a kabinet azt az elvet vallja, hogy a visszaélésekben részt vevőknek személyes vagyonukkal is felelniük kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.