Bisnode: fogynak a magyar cégek

Magyarországon az idén október elején alig több, mint 530 ezer cég működött, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben a tizedik hónap elején volt.

A Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében az szerepel, hogy 2011-ben még 560 ezer működő társas vállalkozással kellett számolni Magyarországon, és a trendek alapján a fogyás nem állt meg.

Keleti József, a Bisnode csoport országigazgatója a cég közleményében kiemelte, hogy a csökkenő cégszámot nem tekinti problémának, amennyiben az egy kisebb, de stabilabb cégszerkezettel párosul.

A nemzetközi cégminősítő elemzése szerint az idén a harmadik negyedévben havonta közel feleannyi céget alapítottak, mint amennyit megszüntettek, ez idő alatt a legtöbb új vállalkozás az élelmiszergyártás, a gépjármű-kereskedelem és a vegyipar területén jött létre.

A cégalapítás terén a harmadik negyedévben a legkisebb aktivitás a gumitermék gyártása, a nemfém ásványi termék gyártása és a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása területén volt megfigyelhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.