Már el is indult Magyarországon a Netflix

Délután még csak hír volt, ám nem sokat szőröztek, s szerda kora estére már elérhetővé is vált Magyarországon a legnagyobb amerikai streaming szolgáltató, a Netflix. Az amerikai óriás nem csak a magyar, hanem ezzel egy időben csaknem a teljes kelet-európai piacra is tervezte belépését. A Netflixtől van félni valója a kábelszolgáltatóknak itthon. Korábban a cég érkezésével kapcsolatos hírre számos olyan felhasználói reakció is volt, hogy meggondolják a kábelszolgáltatói előfizetésük lemondását. Ha nem is komolyak a "fenyegetések", azt azért jelzi, itthon is számottevő kör érdeklődik az amerikai vállalat szolgáltatása iránt. 

A döntést Reed Hastings, a cég vezérigazgatója a CES-en jelenti be.Az oldal információi szerint itthon a Basic csomag, amely nem tartalmaz HD minőségű tartalmat 7,99 euróba fáj, a Standard 9,99 euróba kerül - ebben már szerepel a HD elérés -, s legmagasabb a Premium csomag, amely a Standardon felül többi között azt "tudja", hogy egyszerre négy eszközön lehet elérni az egy előfizetéshez kapcsolódó Netflix szolgáltatást.

A piacra lépés nem meglepő, hiszen a szolgáltató tavaly jelezte, hogy 2016-ra a világ 200 országában szeretne jelen lenni. A Netflix több mint egy éve 400 millió dollárt szerzett szolgáltatásai bővítésére, elsősorban az európai expanzióra. Jelenleg 13 európai országban vannak jelen és októberben továbbiakat csatolnak hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér