Már el is indult Magyarországon a Netflix

Délután még csak hír volt, ám nem sokat szőröztek, s szerda kora estére már elérhetővé is vált Magyarországon a legnagyobb amerikai streaming szolgáltató, a Netflix. Az amerikai óriás nem csak a magyar, hanem ezzel egy időben csaknem a teljes kelet-európai piacra is tervezte belépését. A Netflixtől van félni valója a kábelszolgáltatóknak itthon. Korábban a cég érkezésével kapcsolatos hírre számos olyan felhasználói reakció is volt, hogy meggondolják a kábelszolgáltatói előfizetésük lemondását. Ha nem is komolyak a "fenyegetések", azt azért jelzi, itthon is számottevő kör érdeklődik az amerikai vállalat szolgáltatása iránt. 

A döntést Reed Hastings, a cég vezérigazgatója a CES-en jelenti be.Az oldal információi szerint itthon a Basic csomag, amely nem tartalmaz HD minőségű tartalmat 7,99 euróba fáj, a Standard 9,99 euróba kerül - ebben már szerepel a HD elérés -, s legmagasabb a Premium csomag, amely a Standardon felül többi között azt "tudja", hogy egyszerre négy eszközön lehet elérni az egy előfizetéshez kapcsolódó Netflix szolgáltatást.

A piacra lépés nem meglepő, hiszen a szolgáltató tavaly jelezte, hogy 2016-ra a világ 200 országában szeretne jelen lenni. A Netflix több mint egy éve 400 millió dollárt szerzett szolgáltatásai bővítésére, elsősorban az európai expanzióra. Jelenleg 13 európai országban vannak jelen és októberben továbbiakat csatolnak hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.