Bankot bírságolt a GVH

Ötmillió forint eljárási bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank SA-ra, mert a vállalkozás megtagadta az adatszolgáltatást.

A GVH versenytanácsa a tényfeltárás miatt kötelezte adatszolgáltatásra a bankot, amely jogellenes magatartásával nemcsak veszélyeztette a vizsgálatot, hanem a versenyfelügyeleti eljárás elhúzását is eredményezte.

A versenytanács a bírság kiszabásakor figyelembe vette, hogy a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank SA tájékoztatást kért a GVH-tól az adatkérő végzés értelmezésével összefüggésben az adatszolgáltatás előtt. Ugyanakkor a bank a GVH részletes, írásos tájékoztatását követően sem változtatott az általa alkalmazott téves értelmezésen, és nem teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét - hangsúlyozta a hivatal.

A megbírságolt bank bírósághoz fordult az eljárási bírság kiszabásáról szóló végzéssel szemben.

A hivatal közleményében emlékeztetett, hogy a GVH 2012. április 11-én indított eljárást, amelyben - a Magyar Bankszövetség és a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. közötti megállapodás alapján létrehozott és működtetett - 38 tagbank által nyújtott releváns és üzletileg érzékeny adatokra épülő bankközi adatbázist vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.