Bankár viszi tovább a Postát

Megkapta új vezetőjét a Magyar Posta: a társaság vezérigazgatójának Szarka Zsoltot nevezték ki. A főpostás eddig még nem volt postás, a szakembert a bankszektorból igazolták.

Két hét alatt talált utódot Geszti László vezérigazgatói székébe a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A január 14-én megüresedett poszt betöltéséről a vagyonkezelő igazgatósága január 28-án határozott. A döntés szerint a Magyar Posta vezérigazgatói feladatait Szarka Zsolt viszi tovább.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint az új vezető a versenyszférából érkezik. Korábban több jelentős hazai pénzintézet felsővezetőjeként, illetve tanácsadójaként dolgozott.

Pályájáról a korábbi sajtóközlések szerint annyit lehet tudni: az OTP Bank Hitel és Betét-adminisztrációs Back-office főosztályának vezetője volt, majd 2006-ig a pénzintézet háttérműveleti igazgatóságának ügyvezető igazgató-helyetteseként dolgozott. Vezetett tanácsadó céget is, ahol a többi között a pénzintézetek folyamatracionalizálási és IT fejlesztési projektjeit irányította. Általános vezérigazgató-helyettesként 2009-ben az FHB Szolgáltató Zrt.-nél dolgozott, később az FHB Jelzálogbank Banküzemi és az FHB Kereskedelmi Bank Operációs igazgatóságait vezette.

Az NFM közleménye szerint a posta új vezetője kinevezése kapcsán már "programját" is nyilvánosságra hozta. Eszerint elmondta: fő céljának a Magyar Posta működési hatékonyságának a gazdasági környezet kihívásaihoz igazítását, további javítását tartja, különös tekintettel a piacnyitás következményeire és az újabb üzleti szegmensekben is fokozódó versenyhelyzetre. Irányítása alatt az ország egyik legnagyobb munkaadójának technológiai felkészültségét és szervezetét a kor követelményeinek megfelelően fejlesztik és alakítják át. A társaság így lehet képes folyamatosan javuló színvonalú, ügyfélbarát szolgáltatást nyújtani üzleti és lakossági partnerei számára is.

Az MNV igazgatósága döntött a posta igazgatóságának összetételéről is. A testületet irányító Horváth Gergely Domonkos januári távozása után az elnöki feladatokat Dr. Polacsek Csaba vette át, és a vagyonkezelő társasági portfoliókért felelős főigazgatója, az NFM közlése szerint, továbbra is ezen a poszton marad.

A vezérigazgatói feladatokat az elmúlt hetekben megbízottként ellátó Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettes az igazgatóság tagjaként dolgozik tovább. De testület új tagokkal is kiegészült. Tagja lett a bankszektorból érkező Szauer Tamás, Bulyáki Iván, a Ringier kiadó terjesztési igazgatója, korábban a Posta hírlap üzletágának vezetője, és Lontai Dániel, az NFM miniszteri kabinetjének delegáltja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.