Az újabb postabicikli-tenderen a Neuzer futott be

Az esztergomi székhelyű Neuzer Kft. nyerte a Magyar Posta újabb kerékpár-beszerzési tenderét: a cég november végéig 4800 kerékpárt szállít, amelyekért a posta a kiviteltől függően 64-86 ezer forintot fizet. A Neuzeré volt a legalacsonyabb ajánlat.

A Magyar Posta a 4800 kerékpárért nettó 369 millió forintot fizet. A társaság négyféle kétkerekűt, két méretben váltósakat és váltó nélkülieket kíván megvásárolni.A posta közleménye szerint a kedvező ár elérését nagymértékben  befolyásolta, hogy egyrészt a most lezárult pályázat a korábbitól eltérő műszaki tartalommal jelent meg, másrészt a pályázóknak a  korábbi 5 évvel szemben csak két éves garanciát kellett vállalniuk.

A szerződést az eredményhirdetés után - várhatóan július 20-án -  írja alá a Magyar Posta a Neuzer Kft.-vel. Az esztergomi cég ezt  követően független szervezettel bevizsgáltat két kerékpárt: ha ezek megfelelnek az előírásoknak, akkor a kft. legkorábban szeptember végén elkezdheti a szállítást. A teljes mennyiséget 2009. november  30-ig kell a Magyar Posta hat kijelölt telephelyére beszállítani.

A közlemény szerint a Magyar Posta - hasonlóan a többi  közbeszerzési szerződéshez - interneten közzéteszi a Neuzer Kft.-vel megkötött szerződést. A kontraktus várhatóan július 20-tól lesz  elérhető a társaság honlapján.
A pályázat részvételi felhívása 2009. január 22-én jelent meg. A  beadási határidőig 11 társaság - ebből 3 külföldi - vásárolta meg a dokumentációt. Közülük 2009. március 2-ig hatan jelentkeztek a  részvételi felhívásra.

Köztük volt a Cronopont Kft. is, amely  indulót a Magyar Posta egy korábbi, szintén kerékpár közbeszerzési  szerződéses kötelezettség súlyos megszegése miatt az eljárásból kizárt. A Cronopont Kft. kérelmére indult jogorvoslati eljárásban a Közbeszerzési Döntőbizottság jogszerűnek minősítette a Magyar Posta  döntését. Így a továbbiakban a posta öt pályázót kérhetett fel ajánlattételre.

A közlemény szerint a felkért cégek közül négyen, az Accel  Hungária Kft., a Schwinn Csepel Zrt., az Italcamion Kft. és a Neuzer Kft. nyújtottak be ajánlatot, velük folytatott tárgyalásokat a Magyar Posta.A Magyar Posta eredetileg 2007-ben írt ki kerékpárszállításra és  szervízelésére közbeszerzési eljárást, amelyet a Cronopont Kft. nyert meg. A Magyar Posta azonban 2008. július 25-én elállt a  szerződéstől, mert a Cronopont Kft. nem volt képes a szerződésben  meghatározott kerékpárok szállítására.

A posta már e szerződés felbontásakor kijelentette: a  kézbesítőknek szükségük van új kerékpárokra, mert a jelenleg  használtak nagyon rossz állapotban vannak, ezért a legrövidebb időn  belül ismét közbeszerzési eljárást hirdet meg. Az új kiírás kizárólag csak kerékpárok szállításáról szólt, azaz a korábbi  pályázattól eltérően nem tartalmazta a karbantartást és javítást. Ez  a megoldás megfelel az európai postai gyakorlatnak, továbbá  kiszélesítette a versenyt, mert valamennyi kerékpárgyártónak lehetőséget biztosított a pályázaton történő részvételre.

Jó, kényelmes és strapabíró...de túl sokba került a Cronopont biciklije. Nem ezt a típust rendszeresítik.
Postás kerékpár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.