Az Erste nem vonul ki

Az osztrák Erste bízik benne, hogy magyar érdekeltségét újra nyereségessé tudja tenni, és ezért nem akar kivonulni Magyarországról.

Az Erste Bank elkötelezett a magyar piac és magyarországi ügyfelei mellett. A tulajdonos bízik az Erste Bank Hungary Zrt. menedzsmentjében és abban, hogy a magyarországi leányvállalat megújulását célzó üzleti stratégia sikeres megvalósításával a bank belátható időn belül ismét nyereségesen működik majd – olvasható az Erste közleményében.

A bank a Magyar Hírlap szombati cikkére reagált. A lap értesülése szerint a tavaly nyáron részben állami tulajdonba került Széchenyi Bank ajánlatot tett a szintén osztrák Raiffeisen magyar érdekeltségére, illetve közvetve szintén állami tulajdonba kerülhet az Erste.

A Raiffeisennél megkeresésünkre nem kívánták kommentálni az értesüléseket. A Széchenyi Banknál azt közölték, hogy jelenleg nem tudnak többet mondani annál, mint amit Töröcskei István válaszolt a Magyar Nemzet megkeresésére. Az üzletember úgy fogalmazott: miután folyamatban lévő ügyletekről a megállapodás aláírásáig nem szokás nyilatkozni, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az ajánlattételről szóló értesülést. Töröcskei István érdekeltségébe tartozik az a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt., amely a Széchenyi Bank 51 százalékos tulajdonosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.