Az adóemelések bőven elviszik a rezsicsökkentést

Többet vesznek el a Fidesz-kormány által bevezetett adók, mint amennyit a rezsicsökkentés ad - számította ki a Bors Online. A családok most évi 8 ezer forint mínuszban állnak.

A Fidesz-kormány által az elmúlt két év során bevezetett, valójában a családokat sújtó adók - hozzászámítva a legújabb Varga-csomagot - többet vesznek ki a családok zsebéből, mint amennyit a rezsicsökkentésen megtakarítanak - közli saját számításaira hivatkozva a Bors.

Egy négytagú, havi 300 ezer forint összjövedelmű, rezsire havi 55 ezret költő család zsebéből számításaik szerint havonta a 27 százalékos áfa 1600, a tranzakciós adó 1337, a biztosítási adó 1500, a telefonadó pedig 1800 forintot vesz ki. Ez összesen 6237 forint havonta.

A 10 százalékos rezsicsökkentés pedig havi 5500 forintra rúg. A kettő közötti különbség több mint hétszáz forint: az Orbán-kormány intézkedéseinek eredőjeként havonta ennyit veszít egy család. Ez évi mintegy 8 ezer forint mínusz.

(A helyzet a rezsicsökkentés oldaláról ennél rosszabb lehet, ha a lap számításaihoz hozzávesszük, hogy a rezsibe a víz és a szemétdíj is beletartozhat, ami egyelőre nem csökkent 10 százalékkal. Ráadásul 2011-ben a lakossági energiaárak néhány százalékkal még emelkedtek is.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.