Az OTP tolja alánk a cafeteriát

A nagyjából 700 ezer lakáshiteles közül 500-550 ezren felelhetnek meg azoknak a feltételeknek, amelyek mentén a munkáltatók cafeteria keretek között támogathatják alkalmazottaik hiteltörlesztését. Évi ötmillió forintig a munkáltatók juttatás gyanánt átvállalhatják a havi törlesztők fizetését, ráadásul mindezt adómentesen tehetik meg.

Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese szerint ez akár a lakáspiacra is hathat élénkítő jelleggel. A bank komolyan rárepült a cafeteria juttatások koordinálására, a lakáshitel-törlesztéssel összefüggő juttatásra egy ADLAK nevű szolgáltatást is fejlesztett, amely segítségével a munkáltató megszabadulhat a jelentős mértékű adminisztrációs feladatoktól. Ez jól jöhet a munkáltatóknak, hiszen a papírmunka elég jelentős, ráadásul, ha valami nem stimmel, akár a teljes támogatás visszafizetését is jelentheti.

A bank szolgáltatása a legalapvetőbb teendőket és a teljes, a munkavállalókkal folytatott konzultációt is magába foglaló feladatvégzést is tartalmazhatja igény szerint. A felmérések szerint a cégek már nem nagyon akarnak új dolgokat megtanulni, ezért a szolgáltatás a Szép-kártyáknál már megszokott és megismert felületre épül. Eddig ezer munkáltató csatlakozott a rendszerhez, az év végére pedig 70-80 ezer munkavállaló csatlakozhat.

Az OTP persze nem csak ezzel szakíthat az idén. A Szép-kártya piaca is jelentősen átalakult az idén. Gyakorlatilag 200 ezer forint felett csak Szép-kártyát érdemes juttatni, pontosabban csak ezt éri meg feltölteni, mert minden más cafeteria elem adója sokkal magasabb lesz, 36 helyett 52 százalék. A Szép-kártya már tavaly csúcsra járt, 57 milliárd forintot utaltak a munkáltatók 810 ezer kártyára. A kártyabirtokosok 55 milliárd forintot költöttek. A feltöltés 11, a költés nyolcszázalékos bővülést mutatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.