Az OBI marad, de leépít

Az OBI barkácsáruház hálózata Magyarországon ugyan leépítene, de nem tervezi a kivonulást – írja a Világgazdaság a társaság beszállítóitól származó értesüléseire támaszkodva. 

A források arról beszéltek, hogy teljesen átszervezik a magyar leányvállalatot, és több mint százfős leépítésre készülnek. Úgy tudni, hogy menesztik Christoph Wackerbauer ügyvezető igazgatót és további négy igazgató – köztük a beszerzési igazgató – megbízatását is visszavonják. Állítólag a csehországi leányvállalatnál végrehajtott átalakítás példája alapján itt is megszűnik a helyi beszerzés, amit Németországból fognak intézni. A magyarországi beszállítók aggódnak a jövő miatt, nem tudván ki fog tárgyalni velük a későbbiekben.

Az OBI Hungary Retail Kft. a fentiekkel kapcsolatos kérdéseket nem kommentálta a lapnak, csupán annyit közöltek, hogy valóban folyik átszervezés, de az áruházak tovább üzemelnek. Ez utóbbi különösen annak fényében fontos hír, hogy nyáron az OBI Romániában bezárta mind a hét áruházát. A cég magyarországi 28 áruháza közül négy tavaly csatlakozott a hálózathoz. A márciusban nyílt győri egység saját beruházás, míg a budakalászi, fóti és soroksári 2012 végéig a magyar piacról kivonult Bricostore-tól került az OBI-hoz. Így a társaság átlagos alkalmazotti állománya a tavaly előtti 1638-ról 1869-re emelkedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.