Az MKB már elszámolt

Elszámolt a még le nem járt deviza- és devizaalapú hitelek zömének fogyasztói túlfizetéseivel az MKB Bank. A tartozás nélkül lezárt deviza- és devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos fogyasztói túlfizetéseit egy héttel ezelőtt már rendezte a bank, az élő hitelek elszámolására pedig most kerül sor. A kalkuláció a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által ellenőrzött és rendben lévőnek talált modell alapján történt.

Az elszámolás mintegy huszonötezer ügyletet érint, milliárdos nagyságrendű. A bank először - amennyiben voltak - az ügyletekhez kapcsolódó, már lejárt tartozásokat futtatta ki, majd az árfolyamgáthoz tartozó gyűjtőszámlákat, végül pedig a tőke előtörlesztéseként számolta el a túlfizetéseket. Akinek így teljesen kifutott a hitele, de maradt túlfizetése, annak a bank a számlájára utalta a fennmaradó összeget.

A fair modell alapján zajló elszámolást a jelzálog-fedezetű hitelek forintosítása követte, s ennek eredményeképpen mától az érintett ügyfelek már az etikus bankolás elvei szerint számolt forintkamatok alapján fizethetik újraszámolt törlesztőrészleteiket. A részletes elszámolást - a jogszabályoknak megfelelően - a posta kézbesíti az ügyfeleknek április 15-e és 30-a között. Április végéig minden bank minden ügyfele megkapja a részletes elszámolást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.