Az Intel elhozta az első nyolcmagos processzort

Immár nyolcmagos a legerősebb számítógép-processzor. Ez extrém igényekre van kihegyezve, jól tuningolhatók és akár ezer dollárba is kerülhet.

Az Intel bemutatta az első nyolcmagos processzorcsaládot, a 16 szálas chip a játékosoknak és az olyan felhasználóknak készült, akik rengeteg, nagy számításigényű alkalmazást futtatnak, vagy nagy mennyiségű tartalmat állítanak elő. Az új Intel X99 lapkakészlet és a robosztus tuningolási képességek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kihozzák számítógépükből a legtöbbet.

Lisa Graff, az Intel Desktop Klines Platform csoportjának ügyvezető igazgatója egyenesen újragondolt PC-nek nevezte a technológiát, ami legfeljebb annyiban igaz is, hogy az X99 alapú rendszerek támogatják a Thunderbolt optikai kábeltechnológiáját. E gyártó termékét használva a számítógép adatátviteli sebessége 20 gigabitesre növelhető, ami komoly minőségi ugrás. Feltéve, hogy van olyan hálózat, amelyre csatlakozik a PC és tudja ezt a sebességet.

Az olyan nagy adatátvitelt igénylő technológiák számára lehet hasznos a Thunderbolt 2, mint a 4K videószerkesztés, 3D renderelés vagy játékfejlesztés. A legújabb processzorcsaládban az árak 389 és 999 dollár között mozognak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.